Türkiye Diyabet Vakfı, Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği ve Diyabetle Yaşam Derneği ve Lilly ilaç desteğiyle düzenlenen "Diyabeti Yaşıyoruz " yarışmasının ödül törenine katılan yazar Yaşar Kemal, tören öncesi gazetecilerin gündeme yönelik sorularını yanıtladı.Yarışmada jüri üyesi olan Yaşar Kemal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sanatçılarla buluşmasıyla ilgili olarak, kendisine bir davet gelip gelmediği sorusu üzerine " Duymadım da gelmedi de" dedi. Yaşar Kemal, gazetecilerin demokratik açılımla ilgili ısrarlı sorularına " Hiçbirşey düşünmüyorum. Bilmediğim birşeyi nasıl düşüneyim. Bilmiyorum vallahi" yanıtını verdi. 
ETMESİNLER AYIPTIR
Yaşar Kemal, Başbakan Erdoğan'ın " Kaçak çalışan 100 bin Ermeniyi sınırdışı ederiz" yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine ise, "Etmesinler ayıptır ya. Etmesinler " dedi.
Yaşar Kemal, demokratik açılımı destekleyip desteklemediği yönündeki bir soruya ise, "Gazeteciliğim bitti benim çoktan. Desteklemem" karşlığını verdi. "Diyabeti Yaşıyoruz" yarışmasında kompozisyon, şiir, fotoğraf ve resim kategorilerinde dereceye girenlerin ödüllerini verildiği törende, konuşan Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz e, küçük yaşta diyabet hastası olan çocukların duygu dünyalarının farklı olduğunu beirterek, "Bu sergide de bunları göreceksiniz. Diyabetli çocukların ürettiği birtakım ürünleri göreceksiniz. Bu bizim her yıl düzenli olarak yaptığımız çocukları kültür ve sanata bir parça adapte etmek. Çocuk insülin kullansa da , şeker yiyemese de, hayata dair çok güzel şeyleri başarabiliyor " dedi. Daha sonra Yaşar Kemal ve Prof. Dr. Temel Yılmaz yarışmada dereceye girenlere ödüllerini verdi. Yarışmada 18 yaş üstü yazılı eser kategorisinde Mürüvvet Tuna birinci, Ufuk Keskin ikinci, Arzu Şahin ise, üçüncü oldu. Törene, jüri üyesi ressam Mehmet Güleryüz de katıldı.
alıntıdır.