| Araçlarda 'karakutu' dönemi |
15-07-2010
| |
|
|
Otomobilin kara kutusu olarak adlandırılan araç içi kamera ve ses kayıt sistemi 'Janus Black Box' 990 dolar fiyatla Türkiye'de satışa sunuldu.
Kara kutuyu Türkiye'ye getiren Yonja Motor'un CEO'su Murat Güzel, başta okul servisleri bu ürüne çok büyük ilgi gösterdi. Bunun yanı sıra turizm şirketleri de daha güvenli hizmet vermek için otomobilin kara kutusu diye adlandırılan sistemi otobüslerine yerleştirmeye başladı. Hem görüntü hem ses kaydı yapan bu sistem kazaları azaltacak. Bu üründen yılda 10 bin adet satış yapmayı planlıyoruz�dedi.
24 SAAT KAYIT
Sistemi dünyada bir çok ülkenin kullandığını söyleyen Murat Güzel, şu bilgileri verdi: ingiltere ve Amerika'da güvenlik amaçlı kullanımı zorunlu olan Janus trafik kazalarında güvenilir bir tanık olmayı başardı. Aracınızda dikiz aynasının yanına kolaylıkla takılabilen Janus Black Box görüntülü araç takip sistemi, istediğiniz her anı kayıt altına alabiliyor. Takip ettiğiniz aracın hangi saatte nerede olduğunun öğrenilmesi ve raporlanması, iş performansının yükseltilmesi ve iş süreci masraflarının azaltılması amaçlanıyor. İstendiği taktirde 24 saati kayıt altına alabiliyorsunuz.
HD KALİTESİNDE
Janus Black Box şöyle çalışıyor: sistem aracın hızını izliyor, kaza anını otomatik olarak kaydediyor ve ani hareketlenmeleri kaydediyor. Acil durum düğmesiyle anında görüntü sağlıyor ve gece kayıt imkanı sunuyor. Araç içini 170 derece ve ön camından dışarıyı 120 derecelik açı ile görebiliyor. Sistem ayrıca HD kalitesinde kayıt yapıyor.
|
|
|
|
|